Privat pension

3Ett privat pensionssparande är ett bra sätt att utöka sin framtida inkomst och trygga din ekonomi som pensionär. Det är aldrig för sent att börja spara till sin pension och att avsätta några hundralappar i månaden kan i slutändan generera åtskilliga tusenlappar extra i månaden beroende på hur långsiktigt sparandet är samt avkastningen den genererar. Alternativen är många, som kund hos Svenska Fonder hjälper våra samarbetspartners personliga rådgivare dig att se över din nuvarande pension. Under ert samtal blir det då tydligt vad som behöver göras och du får hjälp att lägga upp en ekonomisk plan för ditt sparande.

 

Nya regler för ditt privata pensionssparande

Från 2015 förändrades reglerna för privat pensionssparande. Detta innebar att du inte längre fick dra av mer än 1 800 kronor per år i deklarationen för ditt pensionssparande. Regeringen har även beslutat att avdragsrätten slopas helt från och med år 2016. Därför är det viktigt att du ser över ditt sparande och väljer en annan sparform för att undvika eventuell dubbelbeskattning.

Andra exempel på sparalternativ är investeringssparkonto (ISK), kapitalförsäkring (traditionell eller fondförsäkring). Är du inte säker på vad som är bäst för dig? Som kund hos Svenska Fonder får du möjlighet att finna den bästa lösningen.