Guide för att fylla i dina blanketter

Följ dessa enkla steg som tar cirka 5 minuter så är du snart igång. Önskar du personlig hjälp, kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Du har mottagit ditt välkomstbrev som innehåller information om tjänsten Din Pensionskoll.

 

1. Du finner en blankett som heter uppsägning och den är till för dig som är kund hos ett annat företag sen tidigare vars avtal du önskar säga upp. Kryssa i det företag som du har haft sen tidigare och signera med namnteckning samt ort och datum. Vi rekommenderar alltid att man själv även säger upp sitt tidigare avtal eller kontrollerar att uppsägningen har gått igenom. Har du inte haft någon annat företag sen tidigare kan du bortse från denna blankett.

2. Fyll i blanketten som heter informationsfullmakt för premiepensionskapital som du finner i det stora kuvert från oss på Svenska Fonder. Här kryssar du i vilken av våra fondportföljer du önskar utifrån den risknivå som du känner dig bekväm med. Vänligen signera med namnteckning samt ort och datum (se bild). Detta gäller din premiepension och är kostnadsfri för dig som har tecknat vår tjänst Din Pensionskoll. Önskar du ej ta del av hjälp kring din premiepension så ber vi dig att bortse från denna blankett.

3. Fondbytesblanketten beställer du själv via Pensionsmyndigheten. Denna blankett signerar du med namnteckning och datum (se bild). Du kan även själv genomföra fondbyte med tex mobilt bank-id via Pensionsmyndighetens hemsida/app. Lägg tillsammans med de övriga blanketterna i vårt svarskuvert. Vänligen observera att denna blankett enbart behöver fyllas i om ni önskar hjälp med er premiepension. Att ta del av de fondportföljer som vi marknadsför i premiepensionssytemet är kostnadsfritt för de kunder som har tecknat tjänsten Din Pensionskoll.

Fondbytesblankett-pensionsmyndigheten-2-2014-01-17_Page_2(green2)

4. Du skickar in samtliga blanketter signerade till oss i det bifogade svarskuvertet. Du kan nu kontakta vår kundtjänst för att komma i kontakt med din personliga rådgivare för en genomgång av din totala pension och en skräddarsydd lösning för just din ekonomiska situation.